Team JAJO als tweede overall gefinisht in The Ocean Race VO65 Sprint Cup!

TEAM JAJO NEDERLANDSE DEELNEMER AAN THE OCEAN RACE VO65 SPRINT CUP

TEAM JAJO, gesponsord door JAJO en geschipperd door de 27-jarige Jelmer van Beek, is de Nederlandse deelnemer aan The Ocean Race VO65 Sprint Cup. In The Ocean Race VO65 Sprint Cup varen een vijftal VO65’s etappe 1, 6 en 7 van The Ocean Race. Hiermee is The Ocean Race V065 Sprint Cup een volwaardig onderdeel van The Ocean Race, en zal achtereenvolgens Alicante, Kaap Verdi, Aarhus, Den Haag en Genua aan doen.

Klik hier voor het volledige persbericht

“Wij willen deze nieuwe generatie graag inspireren met ondernemerschap, innovatie en lef. We willen laten zien dat dromen uitkomen als je doorzet en samenwerkt”

Ivo van der Mark CEO bij Janssen de Jong Groep

JANSSEN DE JONG

Na een mooie zeilcampagne van ruim twee maanden is Team Childhood I met de Volvo 65 thuisgekomen in de haven van Den Haag. Het team heeft in deze periode de proloog gewonnen en is als vierde gefinisht in The Ocean Race Europe. Janssen de Jong Groep neemt op de boot voor de rest van het jaar de positie over van de World Childhood Foundation.

Janssen de Jong Groep is in april 2021 toegetreden tot de belangrijkste partners van Team Childhood I. Ivo van der Mark, CEO van Janssen de Jong Groep: “De zeilsport past bij onze visie op teambuilding en het behalen van doelen. Het is een prachtige metafoor voor ons dagelijks werk en past goed bij onze kernwaarden Lef, Oplossingsgericht en Samen. De sponsoring van Team Childhood I was een logisch vervolg op onze sponsoring van het 69F jeugd foil project Team DutchSail – Janssen de Jong. Beide campagnes richten zich op het opleiden van jonge talentvolle zeilers. Wij willen deze nieuwe generatie graag inspireren met ondernemerschap, innovatie en lef. We willen laten zien dat dromen uitkomen als je doorzet en samenwerkt.”

DE STUURLUI AAN WAL

Sailing Holland is een samenwerking van professionals. De samenwerking begon in 2013 met Gideon Messink en Anita van Oeveren. In nauwe samenwerking met 8-voudig deelnemer aan The Ocean Race Bouwe Bekking. Zij hadden samen een droom om met een Nederlandse boot en een ervaren team mee te doen aan de Volvo Ocean Race 2014-’15. Samen zijn ze op zoek gegaan naar sponsoren. Niet een sponsor voor de hele campagne, maar verschillende sponsoren die elkaar kunnen versterken, samenwerken als een team en gaan voor het hoogst haalbare resultaat.

Sailing Holland heeft inmiddels tweemaal deelgenomen aan de Volvo Ocean Race en is nu in voorbereiding op de volgende editie van The Ocean Race 2022-23.

Het belangrijkste doel van Sailing Holland nu is jonge enthousiaste mensen die de droom hebben om een Ocean Race te zeilen op te leiden. Gecoacht door professionals is er een groep talenten die als bemanning mee zeilen op de VO65. Het doel is talentontwikkeling zodat meer Nederlandse zeilers in de Ocean Race mee kunnen doen.

EERDERE CAMPAGNES

69 YOUTH AMERICAS CUP

America’s Cup 2021! De kracht in deze campagne komt voort uit samenwerking. Onder het enthousiasme van Pieter-Jan Postma werken DutchSail en Sailing Holland samen aan het mooie project om offshore zeilen in Nederland op de kaart te zetten. Dit wordt gedaan samen met een groep van enthousiaste bedrijven, met Janssen de Jong Groep als hoofdsponsor.

TEAM CHILDHOOD1

In Oktober 2019 is Sailing Holland een samenwerking aangegaan met de World Childhood Foundation (opgericht door koningin Silvia van Zweden) om meer naamsbekendheid te genereren voor deze stichting, die zicht wereldwijd inzet om kinderen te beschermen tegen geweld en seksueel misbruik.  De bootnaam werd veranderd van Team Brunel in Childhood1. Iedereen die aan boord komt draagt een stukje bij aan de naamsbekendheid van de stichting en de nieuwe Zweeds – Nederlandse campagne in de Ocean Race 2022-23, door middel van een donatie/ bijdrage.

TEAM BRUNEL – 2017-18

In de Volvo Ocean Race 2017 – 18 deed de boot voor de tweede keer mee aan de Volvo Ocean Race. Net als in de editie 2014-15 als Team Brunel. onder de naam van hoofdsponsor Brunel. Na het succes van 2014-15 was Sailing Holland direct gestart met het zoeken van nieuwe sponsors voor de race 2017-18. Dit was door verschillende omstandigheden niet makkelijk. Uiteindelijk kon het team eind juli 2017 van start. Een late instroom, maar schipper Bouwe Bekking wist met onder andere Peter Burling, Kyle Langford, Louis Balcaen, Abby Ehler en Carlo Huisman opnieuw goede mensen om zich heen te verzamelen. Een andere insteek: veel jong mensen met veel kennis en ambitie. Vanaf halverwege race was het team niet meer te stoppen en haalde ze de achterstand die in het begin opgelopen was in, waardoor het team nek aan nek stond met de winnende teams: DongFeng en Maphre. Na een zenuwslopende strijd moest Team Brunel genoegen nemen met een eervolle derde plek.

TEAM BRUNEL – 2014-15

In de Volvo Ocean Race 2014 – 15 deed de boot voor de eerste keer mee aan de Volvo Ocean Race. Team Brunel 2014-15 was een samenwerking van Brunel, Schouten, Robeco en Moduleo. De crew met o.a. Bouwe Bekking, Andrew Cape, Pablo Arrarte, Gerd – Jan Poortman, Louis Balcaen en onboard reporter Stefan Coppers zeilde naar een verdienstelijke tweede plaats in het eindklassement.

WIJ HELPEN U GRAAG

PR Sailing is een organisatiebureau gespecialiseerd in zeilevenementen en racemanagement. Van exclusieve evenementen in exotische oorden tot een gezellige avond op het IJsselmeer of een hightech zeilevenement. Er wordt veel zorg besteed aan de kwaliteit van de boten en lekker eten en drinken is een belangrijk onderdeel na een sportieve dag op het water.

Heeft u een vraag over onze evenementen, de mogelijkheden of onze andere diensten?

Neem dan contact met ons op via dit contactformulier. Wij helpen u graag! info@prsailingl.nl

© Copyright - PR Sailing - Race management & Sailingevents