Corona & Doldrum

Met iets minder dan 1,5 jaar te gaan voor de start van The Ocean Race 2021/22, wordt ons Team Childhood 1, net als iedereen, getroffen door de Covid-19-uitbraak. We hebben een aantal zeer succesvolle evenementen gehad tijdens de wintermaanden. De hoogtepunten waren het winnen van de line honours in de RORC Transatlantic en het worden van de beste kanshebber van alle Volvo 65-races tijdens de St. Martin Heineken regatta en toen plotseling stopte onze campagne.

Vier geplande race-evenementen in het Caribisch gebied werden geannuleerd en Team Childhood 1, die hun basis in St. Martin hadden, kwam daar min of meer vast te zitten. Alle vluchten naar St. Martin waren geannuleerd door de twee grote Europese luchtvaartmaatschappijen, dus wat nu? Gelukkig hadden we daar nog onze bootkapitein, dus hij kon het dagelijkse onderhoud doen en de boot in topconditie houden. In het Caribisch gebied zijn klinkt helemaal niet slecht, maar het orkaanseizoen begon bijna, dus we wouden zo snel mogelijk Childhood 1 daar weg zien te krijgen. Na aankomst heeft Team Childhood 1 een succesvolle tour gemaakt in Zweden en nu ligt ze in Nederland voor tijdelijke onderhoud. 

We hebben een contract tot eind september 2020 om onder de naam Childhood1 te varen. Zonder al onze eieren in één mand te leggen, blijven we kijken naar alle andere kansen die er zijn om aan de startlijn van The Ocean Race 2022/23 te staan. Dit houdt onder meer in dat we op zoek zijn naar partners / sponsors om zich bij ons aan te sluiten. We weten dat er tal van uitdagingen en hindernissen zullen zijn om de Covid19-crisis te overwinnen en dat onze sport op dit moment niet het belangrijkste is. Maar we zijn positief en houden van deze race en we zullen er alles aan doen om weer aan de startlijn te staan!

DE STUURLUI AAN WAL…

Sailing Holland is een samenwerking van professionals. De samenwerking begon in 2013 met Gideon Messink en Anita van Oeveren. In nauwe samenwerking met 8-voudig deelnemer aan The Ocean Race Bouwe Bekking. Zij hadden samen een droom om met een Nederlandse boot en een ervaren team mee te doen aan de Volvo Ocean Race 2014-’15. Samen zijn ze op zoek gegaan naar sponsoren. Niet een sponsor voor de hele campagne, maar verschillende sponsoren die elkaar kunnen versterken, samenwerken als een team en gaan voor het hoogst haalbare resultaat.

TEAM BRUNEL IN DE VOLVO OCEAN RACE 2014-15
Team Brunel 2014-15 was een samenwerking van BRUNEL, Schouten, Robeco en Moduleo. Een succesvolle formule. Bouwe Bekking verzamelde een goed team om zich heen en veroverde een tweede plek in de race.

TEAM BRUNEL IN DE VOLVO OCEAN RACE 2017-18
Na het succes van 2014-15 is Sailing Holland direct gestart met het zoeken van nieuwe sponsors voor de race 2017-18. Dit was door verschillende omstandigheden niet makkelijk. Uiteindelijk kon het team eind juli 2017 van start. Een late instroom, maar Bouwe wist goede mensen om zich heen te verzamelen. Een andere insteek: veel jong mensen met veel kennis en ambitie. Vanaf halverwege race was het team niet meer te stoppen en haalde ze de achterstand die in het begin opgelopen was weer in, waardoor het team nek aan nek stond met de winnende teams: DongFeng en Maphre. Na een zenuwslopende strijd moest Team Brunel genoegen nemen met een eervolle derde plek.

Het belangrijkste doel van Sailing Holland nu is jonge enthousiaste mensen die de droom hebben om een Ocean Race te zeilen op te leiden. Gecoacht door Bouwe is er groep talenten die als bemanning mee zeilen op de VO65. Het doel is talentontwikkeling zodat meer Nederlandse zeilers in de Ocean Race mee kunnen doen.

In de zomer 2019 voer de boot onder andere AF Offshore (Gotland Runt). Team Brunel won met schipper Bouwe Bekking, samen met jonge talenten en HIQ als partner het snelheids-record, line honours en de klasse. Daarna kwam Channel Race, Fastnet Race en en Pro-am races in Aarhus.


Team Brunel 2nd place Volvo Ocean Race 2014-15

Team Brunel 3th place Volvo Ocean Race 2017-18

TEAM CHILDHOOD1

In Oktober 2019 is Sailing Holland een samenwerking aangegaan met de World Childhood Foundation (opgericht door koningin Silvia van Zweden) om meer naamsbekendheid te genereren voor deze stichting, die zicht wereldwijd inzet om kinderen te beschermen tegen geweld en seksueel misbruik.  De bootnaam is veranderd van Team Brunel in Childhood1. Iedereen die aan boord komt draagt een stukje bij aan de naamsbekendheid van de stichting en de nieuwe Zweeds – Nederlandse campagne in de Ocean Race 2022-23, door middel van een donatie/ bijdrage.